55.830 Κύπριοι χρήστες κινητής τηλεφωνίας με πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Εκρηκτικοί είναι οι ρυθμοί αύξησης της χρήσης του Internet μέσω κινητών τηλεφώνων, σύμφωνα με την έρευνα της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Χρήση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα νοικοκυριά 2004-2011. Συγκεκριμένα, από το 2004 μέχρι το 2006 διατηρείται σχετική σταθερότητα, ενώ από το 2009 μέχρι το 2011 οι χρήστες διπλασιάστηκαν με ποσοστό που φτάνει το 16% και αριθμό Κύπριων χρηστών 55.830. Η γνώση αυτού του συνόλου χρηστών μας επιτρέπει τη στόχευση ξεχωριστά του κάθε χρήστη και παράλληλα ανακουφίζει τους διαφημιζόμενους που βλέπουν τους τηλεθεατές των τηλεοπτικών εκπομπών να «αγνοούν» τις διαφημίσεις, αλλάζοντας κανάλι. Η μικρή οθόνη των κινητών συνιστά επομένως, ένα αποτελεσματικό εργαλείο προβολής διαφημίσεων.

Πηγή: Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου, Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στα Νοικοκυριά, 2004-2011 

Η κινητή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, έχει γίνει τόσο διαδεδομένος τρόπος χρήσης τα τελευταία χρόνια, που δεν αφήνει αδιάφορους τους Κύπριους επιχειρηματίες. Είτε με ενημέρωση των τελευταίων νέων, είτε μέσα από τη διαφήμιση των προϊόντων ή υπηρεσιών τους η ανάγκη για σωστή παρουσία στο Διαδίκτυο αυξάνεται όλο και περισσότερο και απαιτείται από τους ενδιαφερόμενους να χρησιμοποιούν τα νέα κανάλια επικοινωνίας για χάρη των καταναλωτών. Η ανάπτυξη της χρήσης smartphone στην αγορά, επιβάλει στις σύγχρονες εταιρείες να συμπεριλαμβάνουν τις νέες μεθόδους επικοινωνίας στην στρατηγική Μάρκετινγκ.

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο “ερώτηση” στην σελίδα Facebook, η Socialway eServices Ltd στην ερώτηση πόσο συχνά έχετε πρόσβαση στο internet μέσω του κινητού τηλεφώνου έλαβε απαντήσεις όπου περίπου από το 40% των ερωτηθέντων έχει πρόσβαση πάνω από πέντε φορές τη μέρα μέσω του κινητού τηλεφώνου, και ακολούθως οι χρήστες με συχνότητα χρήσης δύο έως τέσσερις φορές τη μέρα συμπληρώνουν περίπου το 35% των ερωτηθέντων. Λίγοι ήταν αυτοί που επέλεξαν τις επιλογές μια φορά τη μέρα, 2 έως 3 φορές τη βδομάδα και μια φορά τη βδομάδα με ποσοστά περίπου 5%, 4% και 5% αντίστοιχα.

Η πλατφόρμα διαφημίσεων της Google καθώς και σε νηπιακή μορφή η πλατφόρμα διαφημίσεων του Facebook μας επιτρέπουν να εμφανίσουμε τα διαφημιστικά μηνύματα σε συσκευές smartphone. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πως να εμφανίσετε τα διαφημιστικά σας μηνύματα σε κινητά smartphone μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 7000 2665 ή στο [email protected].