Προβλέψεις για τις τάσεις των Social Media το 2021

Το 2020 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για όλους μας. Όλοι οι τομείς έχουν επηρεαστεί σημαντικά, και στην περίπτωση των social media η χρήση τους το τελευταίο έτος έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς όλοι προσπαθούσαν να παραμείνουν συνδεδεμένοι με την επικαιρότητα, την οικογένεια, τους φίλους και γενικά όλα όσα τους ενδιαφέρουν.

Μέσα σε αυτό τον χρόνο, τα social media στην προσπάθεια τους να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση και τις ανάγκες των χρηστών αναπτύχθηκαν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τις κύριες προβλέψεις για τις τάσεις των social media τη χρονιά που μας έρχεται. Καλό θα ήταν να τις λάβετε υπόψη κατά την ετοιμασία της Στρατηγικής σας στα Social Media.

1. Instagram SEO

Το Νοέμβριο ανακοινώθηκε πως το Instagram θα γίνει πιο search-friendly. Πλέον θα μπορείς να κάνεις search στο Instagram σχετικά βίντεο, προφίλ, και posts χωρίς τη χρήση των hashtags.

Για να εκμεταλλευτούν εγκαίρως οι marketers και οι εταιρείες αυτή την ενημέρωση του Instagram, θα πρέπει να περιλαμβάνουν σχετικά keywords στα captions των posts, έτσι ώστε το Instagram να μπορεί να εντοπίζει το θέμα του post.

2. Instagram Reels

Τα videos αποτελούν το νούμερο ένα trend για το 2021. Συγκεκριμένα μέσω του Instagram μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Reels, τα οποία αποτελούν μικρά videos διάρκειας 15 – 30 δευτερολέπτων. Τα Instagram Reels σου επιτρέπουν να κάνεις share εικόνες, screenshots και videos στο Reel σου.

3. Online Shopping

Η νέα πραγματικότητα οδήγησε πολλές επιχειρήσεις να στραφούν στο e-commerce για να προστατέψουν τους πελάτες τους και ταυτόχρονα για να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν πωλήσεις. Εάν η ιστοσελίδα μιας εταιρείας είναι αργή, δεν έχει βελτιστοποιηθεί για κινητά ή δεν διαθέτει πολιτικές αποστολής και επιστροφής θα πρέπει να διορθωθεί καθώς οποιαδήποτε ταλαιπωρία μπορεί να μειώσει το conversion rate.

4. Τα brands γίνονται πιο ανθρώπινα.

Οι εταιρείες το 2021 θα πρέπει να γίνουν διαφανές, αυθεντικές και ευάλωτες. Θα πρέπει να δείξουν πως πίσω από τα γραφεία υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι. Για να το πετύχουν είναι καλό στα social media τους να δείχνουν περισσότερο τα άτομα της εταιρείας, κυρίως μέσω videos.

5. Ο κύκλος ζωής των πελατών επηρεάζει άμεσα την επιτυχία των Facebook ads.

Οι marketeers θα πρέπει να αξιολογήσουν τον κύκλο ζωής των πελατών τους και το average customer value έτσι ώστε να γνωρίζουν πως να δημιουργήσουν κερδοφόρες διαφημίσεις.

6. Οι ευέλικτες στρατηγικές αποτελούν το κλειδί για την επιτυχία των Facebook ads.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο θα πρέπει να να έχουν τις βασικές γνώσεις για τα Facebook ads έτσι ώστε να μπορούν να προσαρμόζουν ανάλογα τη στρατηγική των διαφημίσεων. Αν όχι, θα πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικούς.

7. Χρήση λιγότερων εικόνων στα δημιουργικά των Facebook ads.

Τα GIFs, τα User-generated content (UGC), τα κολάζ και οι διαφημίσεις με μεγάλα κείμενα αποτελούν τα trends του Facebook για το 2021 όσον αφορά τα δημιουργικά.

Το 2021 θα μας βρει όλους με μια πιο θετική διάθεση και οι διαφημίσεις που θα περιλαμβάνουν το συναίσθημα αυτό θα έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να είναι επιτυχημένες.

8. Η προσωπικότητα γίνεται το κλειδί για την ανάπτυξη στο Youtube.

Η διαφοροποίηση αποτελεί το κυριότερο στοιχείο για επιτυχία στο Youtube. Τα άτομα θα πρέπει να περιλαμβάνουν στοιχεία της προσωπικότητας τους στα videos έτσι ώστε να προσελκύσουν κοινό και να κτίσουν loyalty.

9. Η κουλτούρα του LinkedIn μετατοπίζεται προς τη διαφάνεια.

Οι επιχειρήσεις που έχουν προφίλ στο LinkedIn μπορούν να αξιοποιήσουν το νέο trend το οποίο αφορά το conversational transparency. Τώρα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργείτε polls, events, LinkedIn Lives και Stories. Με αυτές τις ενέργειες δίνετε τη δυνατότητα στο κοινό σας να ανταποκριθεί και να δημιουργήσει διάλογο γύρω από το θέμα του post. Θα ήταν καλό τα θέματα των posts σας να αφορούν την επικαιρότητα αλλά και να σχετίζονται με τα προϊόντα/υπηρεσίες σας.

10. Αλλαγές στη συμπεριφορά δικτύωσης στο LinkedIn.

Τον τελευταίο καιρό παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση των spam στο LinkedIn. Τα μηνύματα και τα connection requests, θα ήταν καλό να προσαρμόζονται με βάση το κοινό, έτσι ώστε ο παραλήπτης να νιώσει ότι του προσφέρεις κάτι που πραγματικά χρειάζεται. Οι σχέσεις πρέπει να χτίζονται με γνώμονα τις ανάγκες του κόσμου και όχι τόσο της εταιρείας.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι να χτίζεις ουσιαστικές σχέσεις οι οποίες θα επιφέρουν περισσότερη αξία μακροπρόθεσμα.

Εσύ ποιο από τα παραπάνω trends θα ‘εκμεταλλευτείς’ για το Social Media Strategy σου;

Πηγή: Social Media Examiner

What people say about us

 • George ChristodoulouGeorge Christodoulou

  Exceptional work delivered for ZEBRA Consultants digital campaigns. Well done to the whole team of Socialway!!!

 • Katia HadjichristodoulouKatia Hadjichristodoulou

  Excellent support on social media matters, helpfull and professional stuff , updated and always willing to help!

 • Ioannou SalomeIoannou Salome

  5*

  Η ομάδα της Socialway έχουν ως σκοπό να οραματίζονται μαζί σου την πορεία της επαγγελματικής σου ανέλιξης !!!
  Το γράφω με μεγάλη συγκίνηση για το συνεχή ενδιαφέρον τους προς την καλύτερη προβολή στο επαγγελματικό μου τομέα, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις και όχι μόνο!!!
  Με εκτίμηση
  Σαλώμη Ιωάννου
  Managing director @ Salomes beauty spa and laser center

 • Nikos K. KyriakidesNikos K. Kyriakides

  Great team. Professional services. Confirmed results. Socialway = directly way to success. Thanks guys.

 • Chris MooreChris Moore

  Great people who really do know their stuff! Personal and highly professional approach. Highly recommended

 • Andreas HadjimitsisAndreas Hadjimitsis

  Top professionals friendly personal approach.
  Proven results

 • Giorgos GeorgiadesGiorgos Georgiades

  Excellent services!!! Highly recommended.

 • Sofia PanayidesSofia Panayides

  Excellent services! Essential for any business looking to promote their page :) Thank you very much Oresti m for your patience and step-by-step guidance!

 • Andys SofroniouAndys SofroniouHandy's Security

  I would like to express my thought on Socialway!!! I’m really impressed on how they are handling our Social media and Web services. Our business relationship is blossoming to something really special and I’m excited to experience the new ride. Orestis and Alecos have a great team and special thanks to everyone involved! Keep it up guys!!!

 • Dr. Petros KolovopoulosDr. Petros KolovopoulosHYDRO-COMP ENTERPRISES LTD

  Socialway met all our expectations. They designed for us a complicated web site and managed the process from inception till launching. From now on we will be working with them for all our design needs.

 • Philippos MannarisPhilippos MannarisAON Solutions Cyprus

  The quality of work coming through is superb. Congratulations on the great work!

 • Antonis VarnavaAntonis VarnavaShoham

  Alecos and the team from Socialway are always very helpful.They helped us with something very urgent even on a Sunday!

 • Excellent service. Very prompt and efficient in handling our advertising campaign.

 • Chrysanthos MarouchosChrysanthos MarouchosValue Creation Consulting Ltd (VCC)

  Great services! On time delivery! Professionals and partners we can fully trust for our projects!

 • GLOBAL EXPERTSGLOBAL EXPERTSGlobal Experts

  Socialway team redesigned our corporate website and stationary. There approach and professionalism surprised me in a positive way and the results are stunning! Even though we never met in person, they made me feel that I have a trusted partner for my digital marketing needs. Highly recommended! Keep up the good work!