7 πυλώνες προτεραιότητας της Meta για το 2022 και τι σημαίνουν για τους Μάρκετινγκ Μάνατζερ

Σε συνέδριο που πραγματοποίησε η Meta, μητρική των Facebook, Instagram, WhatsApp, μίλησε ο CEO της Mark Zuckerberg, ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδιά της για το 2022. Μεταξύ άλλων δήλωσε κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασής του, ότι μόλις το metaverse (μετα – σύμπαν) γίνει πραγματικότητα, οι συσκευές μας «δεν θα είναι πλέον το επίκεντρο» της προσοχής μας – αντίθετα θα βασιστούμε σε υλικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να αισθάνονται σωστά παρόντες σε οποιονδήποτε διαδικτυακό κόσμο κι αν είναι. Εξήγησε επίσης τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας για την οικοδόμηση ενός νέου σύμπαντος – έναν τρισδιάστατο εικονικό χώρο όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνδεθούν.

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι 7 πυλώνες προτεραιότητας της Meta για το 2022 είναι:

 

1. Reels

Τα Reels, ο πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενος τύπος περιεχομένου, ήρθαν για να εξυπηρετήσουν το νεαρό κοινό και φυσικά ως «απάντηση» στον πιο σκληρό ανταγωνιστή, το Tik Tok. Η Meta επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού της στα βίντεο σύντομης μορφής.

 

2. Συνομιλίες Κοινότητας

Οι συνομιλίες κοινότητας, βοηθούν τους χρήστες WhatsApp να οργανώσουν τις ομαδικές συνομιλίες τους, οι συνομιλίες κοινότητας έρχονται σε Facebook και Instagram.

 

3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Η Meta δεσμεύεται να βελτιώσει την εμπειρία αγορών και να αναπτύξει το E-commerce. Μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα προσφέρει στους αγοραστές μια εξαιρετικά εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία αγορών.

 

4. Διαφημίσεις

Η Meta θα καταργήσει τις λεπτομερείς επιλογές στόχευσης διαφημίσεων και θα προσφέρει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με τους τύπους περιεχομένου διαφήμισης που θέλουν να δουν.

 

5. Πολιτική απορρήτου

Οι διαδικασίες συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης δεδομένων θα γίνονται με κωδικοποίηση από ειδικές συσκευές, προσφέροντας ανωνυμία στους χρήστες και απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους.

 

6. Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence)

Για πρώτη φορά στην ιστορία η προηγμένη τεχνολογία ενεργοποιεί έναν εικονικό κόσμο, υψηλής πιστότητας, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να παίξουν, να αγοράσουν και πολλά άλλα.

 

7. Metaverse

Το όραμα του CEO Mark Zuckerberg είναι η δημιουργία ενός εικονικού κόσμου όπου ψηφιακά άβαταρ θα αλληλοεπιδρούν με σκοπό την διασκέδαση, την εργασία, την ψυχαγωγία κτλ.

 

Και οι 7 πυλώνες συνδέονται άμεσα με τις ενέργειες social media μάρκετινγκ που κάθε εταιρεία θα θέλει να εκμεταλλευτεί κατά την ανάπτυξη τους. Όπως δείχνουν τα όσα ειπώθηκαν κύριος στόχος του νέου αυτού ψηφιακού κόσμου είναι η βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών τόσο στη διασκέδαση όσο και στο εμπόριο.

Τα Reels και το Tik Tok φέρνουν ένα νέο τρόπο παρουσίασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ποιο αυθόρμητο, casual, DIY βίντεο που κερδίζουν το ενδιαφέρον. Αυτού του τύπου περιεχόμενο είναι κάτι που πρέπει να κοιτάζουν πως θα δημιουργήσουν οι εταιρείες.

Οι κοινότητες είναι το μέσο που πήρε φωτιά τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία και αυτή την ανάγκη για προσωπική ενημέρωση πρέπει να εκμεταλλευτούν τα brands για να κρατούν τους πελάτες τους ενεργούς και ενημερωμένους.

Τα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και οι διαφημίσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εταιρείας που διατηρεί eshop και είναι κάτι που δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη.

Η πολιτική απορρήτου και οι διαδικασίες συλλογής δεδομένων δεν είναι κάτι νέο και πρεπει οι εταιρείες να το έχουν ψηλά στις προτεραιότητες τους, ειδικά αν έχουν σκοπό να επικοινωνούν σε προσωπικό επίπεδο με τους πελάτες τους μέσω email και sms.

Tο Metaverse και η τεχνητή νοημοσύνη (A.I.) είναι εδώ και εξελίσσονται μέρα με την μέρα. Είναι πλέον φανερό ότι είναι ο επόμενος κόσμος του ψηφιακού μάρκετινγκ. 

Η ενεργή και συνεχής παρουσία μιας επιχείρησης στις νέες τεχνολογίες είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται γερές βάσεις με τους σωστούς συνεργάτες. Στη socialway ειδικευόμαστε στο digital marketing από το 2011 και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείτε σωστά τις ευκαιρίες για την επιχείρηση σας.

What people say about us

 • George ChristodoulouGeorge Christodoulou

  Exceptional work delivered for ZEBRA Consultants digital campaigns. Well done to the whole team of Socialway!!!

 • Katia HadjichristodoulouKatia Hadjichristodoulou

  Excellent support on social media matters, helpfull and professional stuff , updated and always willing to help!

 • Ioannou SalomeIoannou Salome

  5*

  Η ομάδα της Socialway έχουν ως σκοπό να οραματίζονται μαζί σου την πορεία της επαγγελματικής σου ανέλιξης !!!
  Το γράφω με μεγάλη συγκίνηση για το συνεχή ενδιαφέρον τους προς την καλύτερη προβολή στο επαγγελματικό μου τομέα, σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις και όχι μόνο!!!
  Με εκτίμηση
  Σαλώμη Ιωάννου
  Managing director @ Salomes beauty spa and laser center

 • Nikos K. KyriakidesNikos K. Kyriakides

  Great team. Professional services. Confirmed results. Socialway = directly way to success. Thanks guys.

 • Chris MooreChris Moore

  Great people who really do know their stuff! Personal and highly professional approach. Highly recommended

 • Andreas HadjimitsisAndreas Hadjimitsis

  Top professionals friendly personal approach.
  Proven results

 • Giorgos GeorgiadesGiorgos Georgiades

  Excellent services!!! Highly recommended.

 • Sofia PanayidesSofia Panayides

  Excellent services! Essential for any business looking to promote their page :) Thank you very much Oresti m for your patience and step-by-step guidance!

 • Andys SofroniouAndys SofroniouHandy's Security

  I would like to express my thought on Socialway!!! I’m really impressed on how they are handling our Social media and Web services. Our business relationship is blossoming to something really special and I’m excited to experience the new ride. Orestis and Alecos have a great team and special thanks to everyone involved! Keep it up guys!!!

 • Dr. Petros KolovopoulosDr. Petros KolovopoulosHYDRO-COMP ENTERPRISES LTD

  Socialway met all our expectations. They designed for us a complicated web site and managed the process from inception till launching. From now on we will be working with them for all our design needs.

 • Philippos MannarisPhilippos MannarisAON Solutions Cyprus

  The quality of work coming through is superb. Congratulations on the great work!

 • Antonis VarnavaAntonis VarnavaShoham

  Alecos and the team from Socialway are always very helpful.They helped us with something very urgent even on a Sunday!

 • Excellent service. Very prompt and efficient in handling our advertising campaign.

 • Chrysanthos MarouchosChrysanthos MarouchosValue Creation Consulting Ltd (VCC)

  Great services! On time delivery! Professionals and partners we can fully trust for our projects!

 • GLOBAL EXPERTSGLOBAL EXPERTSGlobal Experts

  Socialway team redesigned our corporate website and stationary. There approach and professionalism surprised me in a positive way and the results are stunning! Even though we never met in person, they made me feel that I have a trusted partner for my digital marketing needs. Highly recommended! Keep up the good work!