7 πυλώνες προτεραιότητας της Meta για το 2022 και τι σημαίνουν για τους Μάρκετινγκ Μάνατζερ

Σε συνέδριο που πραγματοποίησε η Meta, μητρική των Facebook, Instagram, WhatsApp, μίλησε ο CEO της Mark Zuckerberg, ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδιά της για το 2022. Μεταξύ άλλων δήλωσε κατά τη διάρκεια της κεντρικής παρουσίασής του, ότι μόλις το metaverse (μετα – σύμπαν) γίνει πραγματικότητα, οι συσκευές μας «δεν θα είναι πλέον το επίκεντρο» της προσοχής μας – αντίθετα θα βασιστούμε σε υλικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να αισθάνονται σωστά παρόντες σε οποιονδήποτε διαδικτυακό κόσμο κι αν είναι. Εξήγησε επίσης τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας για την οικοδόμηση ενός νέου σύμπαντος – έναν τρισδιάστατο εικονικό χώρο όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα μπορούν να συνδεθούν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι 7 πυλώνες προτεραιότητας της Meta για το 2022 είναι:

1. Reels

Τα Reels, ο πλέον ταχύτερα αναπτυσσόμενος τύπος περιεχομένου, ήρθαν για να εξυπηρετήσουν το νεαρό κοινό και φυσικά ως «απάντηση» στον πιο σκληρό ανταγωνιστή, το Tik Tok. Η Meta επικεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού της στα βίντεο σύντομης μορφής.

2. Συνομιλίες Κοινότητας

Οι συνομιλίες κοινότητας, βοηθούν τους χρήστες WhatsApp να οργανώσουν τις ομαδικές συνομιλίες τους, οι συνομιλίες κοινότητας έρχονται σε Facebook και Instagram.

3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Η Meta δεσμεύεται να βελτιώσει την εμπειρία αγορών και να αναπτύξει το E-commerce. Μέσω της εικονικής πραγματικότητας θα προσφέρει στους αγοραστές μια εξαιρετικά εξατομικευμένη ψηφιακή εμπειρία αγορών.

4. Διαφημίσεις

Η Meta θα καταργήσει τις λεπτομερείς επιλογές στόχευσης διαφημίσεων και θα προσφέρει στους χρήστες περισσότερο έλεγχο σχετικά με τους τύπους περιεχομένου διαφήμισης που θέλουν να δουν.

5. Πολιτική απορρήτου

Οι διαδικασίες συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης δεδομένων θα γίνονται με κωδικοποίηση από ειδικές συσκευές, προσφέροντας ανωνυμία στους χρήστες και απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους.

6. Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence)

Για πρώτη φορά στην ιστορία η προηγμένη τεχνολογία ενεργοποιεί έναν εικονικό κόσμο, υψηλής πιστότητας, όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν, να παίξουν, να αγοράσουν και πολλά άλλα.

7. Metaverse

Το όραμα του CEO Mark Zuckerberg είναι η δημιουργία ενός εικονικού κόσμου όπου ψηφιακά άβαταρ θα αλληλοεπιδρούν με σκοπό την διασκέδαση, την εργασία, την ψυχαγωγία κτλ.

Και οι 7 πυλώνες συνδέονται άμεσα με τις ενέργειες social media μάρκετινγκ που κάθε εταιρεία θα θέλει να εκμεταλλευτεί κατά την ανάπτυξη τους. Όπως δείχνουν τα όσα ειπώθηκαν κύριος στόχος του νέου αυτού ψηφιακού κόσμου είναι η βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών τόσο στη διασκέδαση όσο και στο εμπόριο.

Τα Reels και το Tik Tok φέρνουν ένα νέο τρόπο παρουσίασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ποιο αυθόρμητο, casual, DIY βίντεο που κερδίζουν το ενδιαφέρον. Αυτού του τύπου περιεχόμενο είναι κάτι που πρέπει να κοιτάζουν πως θα δημιουργήσουν οι εταιρείες.

Οι κοινότητες είναι το μέσο που πήρε φωτιά τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία και αυτή την ανάγκη για προσωπική ενημέρωση πρέπει να εκμεταλλευτούν τα brands για να κρατούν τους πελάτες τους ενεργούς και ενημερωμένους.

Τα εργαλεία ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και οι διαφημίσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε εταιρείας που διατηρεί eshop και είναι κάτι που δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη.

Η πολιτική απορρήτου και οι διαδικασίες συλλογής δεδομένων δεν είναι κάτι νέο και πρεπει οι εταιρείες να το έχουν ψηλά στις προτεραιότητες τους, ειδικά αν έχουν σκοπό να επικοινωνούν σε προσωπικό επίπεδο με τους πελάτες τους μέσω email και sms.

Tο Metaverse και η τεχνητή νοημοσύνη (A.I.) είναι εδώ και εξελίσσονται μέρα με την μέρα. Είναι πλέον φανερό ότι είναι ο επόμενος κόσμος του ψηφιακού μάρκετινγκ. 

Η ενεργή και συνεχής παρουσία μιας επιχείρησης στις νέες τεχνολογίες είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρειάζονται γερές βάσεις με τους σωστούς συνεργάτες. Στη socialway ειδικευόμαστε στο digital marketing από το 2011 και μπορούμε να σας βοηθήσουμε να εκμεταλλευτείτε σωστά τις ευκαιρίες για την επιχείρηση σας.