Σε εφαρμογή η συνδρομή στη Meta – Τι σημαίνει για τις επιχειρήσεις;

Τέθηκε σε εφαρμογή η συνδρομή στη Meta για όσους θέλουν να σερφάρουν στο Facebook και Instagram χωρίς διαφημίσεις – Τι σημαίνει για τις επιχειρήσεις;

Η Meta, η εταιρεία πίσω από το Facebook και το Instagram, έθεσε σε επιλογή την ενεργοποίηση συνδρομής ειδικά σχεδιασμένη για χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΕΟΧ και την Ελβετία.

Οι χρήστες έχουν τώρα τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στη χρήση εξατομικευμένων υπηρεσιών με διαφημίσεις ή να σερφάρουν χωρίς διαφημίσεις, με κόστος €9.99/μήνα στο web και €12.99/μήνα σε iOS και Android.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτή η συνδρομή είναι προαιρετική και αναμένουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις πλατφόρμες ως συνήθως χωρίς να επιλέξουν τη συνδρομή. 

Όπως το αντιλαμβανόμαστε η κίνηση  αυτή είναι η απάντηση της Meta προς τις αρχές της Ε.Ε που θέλουν να διώκουν τη Meta για χρήση των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της.

Για τους επιχειρηματίες και δημιουργούς περιεχομένου (content creators) αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη Meta, όποιος ενεργοποιήσει αυτή τη συνδρομή θα έχει περιορισμένη πρόσβαση στις διαφημιστικές πλατφόρμες και στη δυνατότητα να κερδίσει χρήματα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.

Από τα πρώτα στοιχεία που παίρνουμε από τη Meta δεν βλέπουμε να άλλαξε το πιθανό κοινό που μπορούμε να στοχέυσουμε στις διαφημίσεις.