6 προβλέψεις για τις τάσεις των social media για το 2020!

Οι αλλαγές στα social media είναι συνεχείς και καθημερινές! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μένουμε ενημερωμένοι με τις νέες τάσεις της τεχνολογίας καθώς και να βρίσκουμε τρόπους για βελτιστοποίηση της χρήσης των υφιστάμενων Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πιο κάτω καταγράφουμε 6 σημαντικές προβλέψεις σχετικά με τις τάσεις των social media για το 2020, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε πιο στοχευμένο Digital Marketing plan:

📍 Tα stories θα γίνουν ακόμη πιο δημοφιλή!

Τα Facebook και Instagram stories θα γίνουν ακόμη πιο δημοφιλή μέσα στο 2020. Ο κόσμος θα προτιμά να μοιράζεται τις “μικρές στιγμές” της καθημερινότητας του μέσω των stories και τις “σημαντικότερες στιγμές” μέσω των posts. Το Facebook κάνει συνεχής προσπάθειες για πιο εύκολη και δελεαστική δημιουργία Stories, με το να μοιράζεται daily memories και να δημοσιεύει αυτόματα τα ποστς στα stories. 

📍 Το νέο trend είναι το Tik Tok!

Το Tik Tok αποτελεί τη 3η εφαρμογή με τα περισσότερα downloads για το πρώτο 4μηνο του 2019. Οι χρήστες της εφαρμογής στην Αμερική από 2.6 εκατομμύρια (Οκτώβριος 2017) αυξήθηκαν σε 14.3 εκατομμύρια (Μάρτιος 2019).

📍 Η χρήση του ‘social listening’ θα είναι πλέον υποχρεωτική!

H χρήση του ‘social listening’ βοήθησε τις εταιρείες να αυξήσουν κατά 24% την ποιότητα των προϊόντων τους και των υπηρεσιών τους, να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών κατά 21% και να προσελκύσουν νέους πελάτες κατά 25%.

📍 Οι micro-influencers θα προωθούν πιο αποτελεσματικά τα brands!

74% των ατόμων βασίζονται στα social media για τις αγοραστικές τους αποφάσεις. Παρόλα αυτά τα άτομα άρχισαν να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στους μεγάλους influencers.

📍 Καλύτερο περιεχόμενο και πιο αυθεντικές ειδήσεις!

Το 2019 το Twitter απαγόρευσε τις πολιτικές διαφημίσεις και το ίδιο αναμένεται να κάνουν και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Η αυξημένη ανάγκη για κανονισμούς και για έλεγχο των γεγονότων θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα αναληθών ειδήσεων στα social media.  

📍 Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα σερβίρουν πιο ποιοτικό περιεχόμενο!

Το Facebook και το Instagram σιγά σιγά αφορούν την εμφάνιση των likes με σκοπό να αποθαρρύνουν το κόσμο να στοχεύει στην περισυλλογή τους με οποιοδήποτε τρόπο. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και με το Twitter. Τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δοκιμάζουν features για καταπολέμηση του bullying και του εθισμού στα social media. 

Τα social media είναι πλέον για καλά στη ζωή μας και δεν μπορούν να μένουν στη τύχη, πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιούνται για επιχειρηματική δραστηριότητα. 

Το 2020 προβλέπονται ραγδαίες εξελίξεις στα social media, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι με τη socialway για να είστε πάντα στο σωστό δρόμο!